Tekstbehandling

Du bør alltid ha ingresstekster på toppen av artikkelen rett under overskriften. Dette gir et mer helhetlig inntrykk av din webside og det er positiv i forhold til søkemotoroptimalisering (SEO), altså hvor lett det er for søkemotorene å finne din side.

Du kan skrive inn eller lime inn din tekst som i et hvilken som helst annet tekstbehandlingsprogram, f.eks Word. I editoren har du de vanlige formatteringsmulighetene som du kjenner fra andre tekstbehandlingsprogram. Teksteditoren har en "rensefunksjon" slik at du kan lime tekst inn direkte fra Word.

Det er enkelt å sette inn linker og det er enkelt å endre disse i ettertid. Du kan f.eks linke til en ekstern webside, en annen side på din egen webside (intern lenke), en epostadresse eller en fil. Dersom du linker til en fil, kommer automatisk ikonet for filtypen med (f.eks pdf-ikon, word-ikon osv)

Bilder i teksten?

Du kan ha så mange bilder du trenger i teksten. Du kan enten velge å plassere bildet helt fritt i teksten, eller du kan velge å plassere det på en av de forhåndsbestemte plassene (anbefales). Når du har lastet opp bildet (eller bildene), angir du størrelsen på visning og om du ønsker at bildet skal være høyrestilt, venstrestilt eller midtstilt. Bildet skaleres automatisk ned til valgt størrelse, og du trenger ikke redigere bildet før du laster det opp.

Eksempel på bredt bildeformat

5770_1.v1
Bredt bilde på 512px


Bildet tar hele bredden og man kan velge om teksten skal komme over eller under bildet.

Eksempel på venstrestilt bilde

5770_1
Venstrestilt bilde på 320px

Bildet kan venstrestilles, og teksten flyter automatisk ved siden av bildet. Her er bredden satt til 320px.

Eksempel på høyrestilt bilde

5770_1
Høyrestilt bilde på 256px

Bildet kan høyrestilles, og teksten flyter automatisk ved siden av bildet. Her er bredden satt til 256px.